top of page

UAB „Emeko“ dalyvavo „Pamokos matuojasi Panevėžį“ iniciatyvoje

Tai iniciatyva, kurios metu miesto mokyklų mokytojai, bendradarbiaudami su miesto įmonėmis, kuria patirtinio mokymo scenarijus moksleiviams. Mokomoji medžiaga padeda moksleiviams susipažinti su įmonių veikla, leidžia mokytis per patirtis ir įmonių pasiūlytas užduotis.


UAB „Emeko“ bendradarbiavo su Panevėžio „Vilties“ progimnazijos antros klasės mokiniais. Integruotoje veikloje „Kaip gimsta metalo gaminiai“ mokiniai susipažino su įmone UAB „Emeko“, jos veikla ir gaminiais. Apsilankę įmonėje analizavo, kokia yra gamybos technologija, kur gyvenime naudojami šioje įmonėje pagaminti gaminiai.



Mokinių tikslas – remiantis gyvenimiškais pavyzdžiais, sukurti funkcionalaus metalinio daikto eskizą, maketą, aprašymą. Antros klasės mokiniai fotografavo metalinius daiktus klasėje ir surūdijusius daiktus namų aplinkoje, kūrė funkcionalaus daikto eskizus, iš antrinių žaliavų gamino maketus, daiktus detaliai aprašė.


UAB „Emeko“ atrinko du moksleivių gaminius, laikrodį ir vėjarodę, kuriuos pagamino ir padovanojo mokyklai. Laikrodis tiksi antrokų klasėje, o vėjarodė įrengta prie mokyklos fasadinio įėjimo. Įmonės vadovas atrinktų gaminių mažiesiems kūrėjams įteikė sertifikatus už laikrodžio ir vėjarodės modelius.




Smagu bendradarbiauti su ugdymo įstaigomis, matyti mažųjų kūrėjų potencialą ir norą sužinoti, išmokti, sukurti.


Galerija



bottom of page