top of page

„Emeko“ gamykloje - atvirų durų diena mokiniams


Šiais mokslo metais Panevėžio "Vilties" progimnazijos 2 b klasės mokiniai dalyvauja „Lyderių laikas 3“ pokyčio projekto „Tarpinstitucinis bendradarbiavimas plėtojant STEAM srities dalykų patirtinį mokymąsi“ kūrybinės komandos ir VšĮ Panevėžio plėtros agentūros iniciatyvoje „Pamokos matuojasi Panevėžio įmones“. Pirmiausia antrokai virtualiai susipažino su UAB „Emeko“ veikla, gaminiais, įgyvendintais projektais, o spalio 1 d. apsilankė įmonėje.



Apsilankymo metu mokiniai buvo supažindinti su įmonės struktūra, čia dirbančių įvairių profesijų atstovais, aprodytos patalpos, įrenginiai, gaminiai, žaliavos (lakštai, vamzdžiai, sferiniai dugnai), iš kurių gamina gaminius, papasakota apie metalo apdirbimo liniją, katilų, ekonomaizerių, kaminų, slėgio indų, talpų ir kitų plieno gaminių bei metalo konstrukcijų gamybą, jų eksportą. Antrokai išmoko naujų sąvokų ir terminų, tad dabar jau žinos, kas yra valcavimas, presavimas, automatinis suvirinimas robotu, kokybės kontrolė, rūdys.



Smalsūs antrokai taip pat išsiaiškino, kokia yra metalų klasifikacija, kokios yra metalo savybės, koks pats brangiausias metalas, pasakojo, kur įmonėje gaminamus gaminius matė realiame gyvenime ir kt. Ekskursijos pabaigoje mokiniai reflektavo, įvardino, kiek daug naujo sužinojo bei aptarė, kokius atliks STEAM darbus.

bottom of page